Zoetzure rammenassalade

2
Makkelijk
Zoetzure rammenassalade

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure rammenassalade

  • 1 rode peper
  • 400 ml water
  • 100 ml gembersiroop
  • 100 ml wijnazijn
  • 250 g rammenas
  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 2 kropjes little gem
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 Turks brood
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g gerookte zalm

Extra nodig:

  • grillpan

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zoetzure rammenassalade

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Breng in een pan het water, de gembersiroop, witte wijnazijn en de rode peper aan de kook.
  • Schil en snijd de rammenas in reepjes.
  • Snijd de bosui in grove ringen.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Kook de rammenas, komkommer en de paprika circa 5 minuten in het vocht in de pan en voeg de bosui toe. Roer door elkaar en giet af.
  • Snijd de little gem in reepjes.
  • Meng in een grote kom de gemarineerde groente en de little gem.
  • Knip/snijd de tuinkers los.

Turks brood

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd het brood in repen. Besprenkel het brood met olijfolie en gril het brood in de grillpan om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Verdeel de zoetzure rammenassalade over borden. Verdeel de zalm over de zoetzure rammenassalade en strooi er de tuinkers over. Serveer met de gegrilde broodrepen. 

Zoetzure rammenassalade
Geef je waardering
2