Zoetzure rammenassalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zoetzure rammenassalade

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Breng in een pan het water, de gembersiroop, witte wijnazijn en de rode peper aan de kook.
  • Schil en snijd de rammenas in reepjes.
  • Snijd de bosui in grove ringen.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Kook de rammenas, komkommer en de paprika circa 5 minuten in het vocht in de pan en voeg de bosui toe. Roer door elkaar en giet af.
  • Snijd de little gem in reepjes.
  • Meng in een grote kom de gemarineerde groente en de little gem.
  • Knip/snijd de tuinkers los.

Turks brood

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd het brood in repen. Besprenkel het brood met olijfolie en gril het brood in de grillpan om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Verdeel de zoetzure rammenassalade over borden. Verdeel de zalm over de zoetzure rammenassalade en strooi er de tuinkers over. Serveer met de gegrilde broodrepen. 

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure rammenassalade

  • 1 rode peper
  • 400 ml water
  • 100 ml gembersiroop
  • 100 ml wijnazijn
  • 250 g rammenas
  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 2 kropjes little gem
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 Turks brood
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g gerookte zalm

Extra nodig:

  • grillpan
Geef je waardering
1