De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoetzure rammenassalade

15 min kooktijd
Zoetzure rammenassalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zoetzure rammenassalade

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Breng in een pan het water, de gembersiroop, witte wijnazijn en de rode peper aan de kook.
  • Schil en snijd de rammenas in reepjes.
  • Snijd de bosui in grove ringen.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Kook de rammenas, komkommer en de paprika circa 5 minuten in het vocht in de pan en voeg de bosui toe. Roer door elkaar en giet af.
  • Snijd de little gem in reepjes.
  • Meng in een grote kom de gemarineerde groente en de little gem.
  • Knip/snijd de tuinkers los.

Turks brood

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd het brood in repen. Besprenkel het brood met olijfolie en gril het brood in de grillpan om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Verdeel de zoetzure rammenassalade over borden. Verdeel de zalm over de zoetzure rammenassalade en strooi er de tuinkers over. Serveer met de gegrilde broodrepen. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker