Zoetzure koolsalade met shoarma

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zoetzure koolsalade

  • Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Breng de azijn met de suiker en rozijnen aan de kook en laat circa 3 minuten koken.
  • Halveer de cherrytomaten en de olijven.
  • Meng in een kom de warme azijn, cherrytomaten, olijven en de witte kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Shoarma

  • Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Meng de shoarmakruiden en een scheut olie  door het vlees.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de shoarma in circa 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Peterselie-knoflooksaus

  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de yoghurt met de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Snijd het brood in gelijke stukken.

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure koolsalade

  • 1 kleine witte kool
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 3 el suiker
  • 50 g rozijnen
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Shoarma

  • 400 g ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 el shoarmakruiden
  • olijfolie om in te bakken

Peterselie knoflooksaus

  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml yoghurt

Serveren

  • 1 Turks brood

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
4