Zoete uien met gehakt en aardappelrondjes

10
Makkelijk
Zoete uien met gehakt en aardappelrondjes

Ingredienten

4
Personen

Zoete uien met aardappelrondjes

  • 600 g aardappels
  • 1 kg uien
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 rode paprika
  • 50 g augurken
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 500 g rundergehakt
  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 g Hüttenkäse
  • 100 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill in de oven voor op 200 °C.

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

De zoete uien

  • Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook circa 10 minuten tot ze bruin kleuren.
  • Strooi de suiker erover en voeg laurier en wijnazijn toe.
  • Smoor de uien met deksel op de pan circa 15 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Gehakt bakken

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (vang de olie op). Snijd de tomaten zo fijn mogelijk.
  • Verhit een pan met de olie van de zongedroogde tomaten. Rul het gehakt en de tomaatjes in circa 5 minuten.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Bak de paprika en augurk circa 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelrondjes

  • Snijd de bieslook fijn.
  • Pureer de aardappels met een stamper.
  • Roer de hüttenkäse en bieslook erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het aardappelmengsel in 8 bolletjes en vorm hier een soort van hamburgers van.
  • Verhit olie in een pan. Bak de aardappelrondjes in circa 10 minuten om en om goudbruin.

Gehakt met ui uit de oven

  • Schep het gehakt in een ovenschaal.
  • Verdeel de uien en de kaas erover.
  • Gratineer de kaas in circa 10 minuten in de oven.
Zoete uien met gehakt en aardappelrondjes
Geef je waardering
10