De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete uien met gehakt en aardappelrondjes

30 min kooktijd
Zoete uien met gehakt en aardappelrondjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill in de oven voor op 200 °C.

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

De zoete uien

  • Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook circa 10 minuten tot ze bruin kleuren.
  • Strooi de suiker erover en voeg laurier en wijnazijn toe.
  • Smoor de uien met deksel op de pan circa 15 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Gehakt bakken

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (vang de olie op). Snijd de tomaten zo fijn mogelijk.
  • Verhit een pan met de olie van de zongedroogde tomaten. Rul het gehakt en de tomaatjes in circa 5 minuten.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Bak de paprika en augurk circa 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelrondjes

  • Snijd de bieslook fijn.
  • Pureer de aardappels met een stamper.
  • Roer de hüttenkäse en bieslook erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het aardappelmengsel in 8 bolletjes en vorm hier een soort van hamburgers van.
  • Verhit olie in een pan. Bak de aardappelrondjes in circa 10 minuten om en om goudbruin.

Gehakt met ui uit de oven

  • Schep het gehakt in een ovenschaal.
  • Verdeel de uien en de kaas erover.
  • Gratineer de kaas in circa 10 minuten in de oven.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker