Zoete speklappen met gestoofde boontjes

12
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de honing met de chilisaus en de sambal.

Leg de speklappen in een ovenschaal, bestrijk ze met het honingmengsel en bak ze 25 minuten in de oven. Draai de speklappen halverwege om.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui.

Maak de sperziebonen schoon.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Ris de tijm.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui met een snufje zout circa 5 minuten. Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes en de tijm toe en stoof de bonen met een deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.

Snijd de olijven in stukjes en meng door de rijst.

Serveren
Schep de rijst en de gestoofde boontjes op bord en leg de speklapjes erbij.

Ingredienten

4
Personen

Voor de speklapjes met boontjes

  • 2 el honing
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el sambal
  • 8 dunne speklapjes
  • 250 g zilvervliesrijst
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 500 g sperziebonen
  • 5 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 150 g olijven
Geef je waardering
12