De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete speklappen met gestoofde boontjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing met de chilisaus en de sambal.
Leg de speklappen in een ovenschaal, bestrijk ze met het honingmengsel en bak ze 25 minuten in de oven. Draai de speklappen halverwege om.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoete speklappen met gestoofde boontjes

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de honing met de chilisaus en de sambal.

Leg de speklappen in een ovenschaal, bestrijk ze met het honingmengsel en bak ze 25 minuten in de oven. Draai de speklappen halverwege om.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui.

Maak de sperziebonen schoon.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Ris de tijm.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui met een snufje zout circa 5 minuten. Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes en de tijm toe en stoof de bonen met een deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.

Snijd de olijven in stukjes en meng door de rijst.

Serveren
Schep de rijst en de gestoofde boontjes op bord en leg de speklapjes erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Héérlijke speklapjes! Bij mij waren ze wat bleekjes uit de oven gekomen, dus ik heb ze nog even gebakken in de pan tot ze lekker bruin waren. De combinatie met de boontjes en de rijst was overheerlijk!
Mieke Blonk
10-05-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.