Nasischijven
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillemerg, kaneel en steranijs aan de kook. Kook de rijst al roerende gaar en verwijder de specerijen. Roer de suiker erdoor. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de rijst. Schil en snijd de mango en appel in blokjes en roer ze met de rozijnen door de rijst. Schep de rijst op het bakplaatje en druk goed aan. Laat de rijst minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de frituur op 180 °C. Steek met de stekervorm cirkels uit de rijst. Wentel de rijst door de bloem, dompel ze in het eiwit, bewaar de dooiers voor de mangosaus, en druk de panko ertegenaan. Frituur de nasischijven om en om goudbruin.
Mangosaus
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Breng melk, mangopuree en de peper aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en schenk het warme melk-mangomengsel erbij. Schenk de compositie terug in de pan en bind de saus al roerende op laag vuur zonder te koken.
Serveer de nasischijven met de mangosaus.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillemerg, kaneel en steranijs aan de kook. Kook de rijst al roerende gaar en verwijder de specerijen. Roer de suiker erdoor. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de rijst. Schil en snijd de mango en appel in blokjes en roer ze met de rozijnen door de rijst. Schep de rijst op het bakplaatje en druk goed aan. Laat de rijst minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de frituur op 180 °C. Steek met de stekervorm cirkels uit de rijst. Wentel de rijst door de bloem, dompel ze in het eiwit, bewaar de dooiers voor de mangosaus, en druk de panko ertegenaan. Frituur de nasischijven om en om goudbruin.
0 reacties