De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete nasihap

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillemerg, kaneel en steranijs aan de kook. Kook de rijst al roerende gaar en verwijder de specerijen. Roer de suiker erdoor. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de rijst. Schil en snijd de mango en appel in blokjes en roer ze met de rozijnen door de rijst. Schep de rijst op het bakplaatje en druk goed aan. Laat de rijst minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de frituur op 180 °C. Steek met de stekervorm cirkels uit de rijst. Wentel de rijst door de bloem, dompel ze in het eiwit, bewaar de dooiers voor de mangosaus, en druk de panko ertegenaan. Frituur de nasischijven om en om goudbruin.

120 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Zoete nasihap

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Nasischijven
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillemerg, kaneel en steranijs aan de kook. Kook de rijst al roerende gaar en verwijder de specerijen. Roer de suiker erdoor. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de rijst. Schil en snijd de mango en appel in blokjes en roer ze met de rozijnen door de rijst. Schep de rijst op het bakplaatje en druk goed aan. Laat de rijst minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de frituur op 180 °C. Steek met de stekervorm cirkels uit de rijst. Wentel de rijst door de bloem, dompel ze in het eiwit, bewaar de dooiers voor de mangosaus, en druk de panko ertegenaan. Frituur de nasischijven om en om goudbruin.

Mangosaus
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Breng melk, mangopuree en de peper aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en schenk het warme melk-mangomengsel erbij. Schenk de compositie terug in de pan en bind de saus al roerende op laag vuur zonder te koken.

Serveer de nasischijven met de mangosaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker