Zoete nasi goreng

13
Makkelijk
Zoete nasi goreng

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst in kokosmelk:

  • Breng de rijst in een pan met de kokosmelk en 400 ml water aan de kook.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de rijst af en schep op een schaal zodat het snel af kan koelen.

Zoete nasi goreng:

  • Verwijder eventueel het vel van de kippendijen en snijd de kip in stukjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de Chinese kool in smalle repen.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip op middelhoog vuur in circa 7-8 minuten goudbruin.
  • Voeg de ui, knoflook, ketoembar en de basterdsuiker toe en roerbak circa 3 minuten.
  • Voeg de prei en de kool toe en roerbak weer circa 3 minuten.
  • Zet het vuur op de hoogste stand, schep de kokosrijst in de wok en roerbak circa 3 minuten.
  • Schep de mango erdoor.
  • Snijd de koriander fijn en schep erdoor.

Soja omeletten:

  • Klopt de eieren los in een kom en voeg een scheut sojasaus toe.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
  • Bak op laag vuur om en om gaar.
  • Snijd de omelet in reepjes en serveer met de zoete nasi goreng.

Ingredienten

4
Personen

Zoete nasi goreng

  • 300 g witte rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g kippendijen
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 Chinese kool
  • 1 rijpe mango
  • rijstolie
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 eieren
  • soja saus

Extra nodig

  • keukenpapier
Zoete nasi goreng
Geef je waardering
13