Zoete granaatappeltaart

1
Gemiddeld
Zoete granaatappeltaart

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Amandelcake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Maal de amandelen in het bakje van de staafmixer tot een fijn poeder. Klop de eiwitten stijf. Meng de vanillesuiker en het bakpoeder door het amandelpoeder. Spatel de poedersuiker door het eiwitschuim. Meng het amandelpoeder door het eiwitschuim. Vet de kartelvorm in en verdeel het beslag over de kartelvorm. Bak de amandelcake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de amandelcake in de vorm afkoelen.

Gebakken kaneelabrikozen
Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit een klontje boter in de pan, voeg de suiker toe en bak de abrikozen met het kaneelstokje op laag vuur in circa 4 minuten goudbruin. Laat de gebakken kaneelabrikozen afkoelen.

Granaatappelmousse
Klop de slagroom stijf. Week gelatine in koud water. Verwarm in een pan het granaatappelsap. Kluts de eidooiers met de suiker en meng door het granaatappelsap. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Laat de massa afkoelen op ijswater tot het dikker wordt en spatel de slagroom erdoor. Zet een ingevette en met poedersuiker bestoven taartring op de amandelcakebodem. Giet de mousse over de amandelcake en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. 

Topping
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en laat afkoelen. Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit. Verwijder het steeltje van de vijgen en snijd in parten.
Verwijder de taartring. Verdeel de afgekoelde kaneelabrikozen over de taart. Verdeel de vijgen eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten, granaatappelpitten en met de pistachenootjes. Besprenkel met de honing en garneer met muntblaadjes.

Ingredienten

1
Porties

Amandelcake

  • 225 g geschaafde amandelen
  • 4 eiwitten
  • 215 g poedersuiker
  • 0.5 el vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder

Gebakken kaneelabrikozen

  • 7 abrikozen
  • 2 el roomboter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el suiker

Granaatappelmousse

  • 200 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 120 g granaatappelsap
  • 3 eidooiers
  • 40 g suiker

Topping

  • 2 el pijnboompitten
  • 0.5 granaatappel
  • 3 vijgen
  • 2 el pistachenoten
  • 1 el honing

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • Kartelvorm van 23 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • ijswater
  • poedersuiker om te bestuiven
  • 2 muntblaadjes voor garnering
Zoete granaatappeltaart
Geef je waardering
1