De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete aardbeiensandwich

15 min kooktijd
Zoete aardbeiensandwich

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de balsamicoazijn met de poedersuiker op laag vuur tot siroop.

Rooster het suikerbrood in de broodrooster.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg, de gestampte muisjes en de rasp van de limoen stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien, op enkele na, in plakjes. 

Bestrijk drie boterhammen met een laagje slagroom. Beleg twee sneetjes brood met aardbeien en leg ze op elkaar. Leg de laatste boterhammen met de slagroom naar beneden erop. Prik enkele hele aardbeien aan de cocktailprikkers en prik ze in twee tegenovergestelde hoeken van de sandwiches. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.

Pluk en snijd de basilicum in reepjes.

Leg de sandwiches op borden, lepel de balsamico-siroop erover en bestrooi met basilicum.

TIP: je kunt het suikerbrood natuurlijk ook roosteren in een grillpan 

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker