- Snijd de spitskool in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in hele dunne reepjes.
- Schil en rasp de zoete aardappels.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Meng de kool en de aardappels met de bloem. Voeg de eieren en de mozzarella toe en kneed met je handen door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit scheutjes olie in twee koekenpannen en verdeel het koolmengsel over de pannen. Druk het mengsel aan met een natte lepel en bak de pannenkoeken op laag vuur aan de onderkant goudbruin en krokant. Draai de pannenkoeken met behulp van een deksel of pan om en bak ook de andere kant op laag vuur goudbruin en krokant.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado’s in repen.
- Snijd de tomaten in parten.
- Meng de avocado’s, tomaten, tonijn en veldsla met een scheut olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Snijd de zoete aardappel-koolpannenkoeken doormidden en verdeel ze over borden. Verdeel de salade erover en spuit de balsamico glaze erover.
0 reacties