Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zoet-zuurstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en halveer de aardappels.
  • Schil en snijd de knolselderij in stukken. Kook de aardappels en de knolselderij in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg de zuurkool, boter en melk toe en pureer de aardappels en knolselderij met een pureestamper. Verwarm het geheel circa 3 minuten tot de stamppot warm is. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ribkarbonade

  • Smeer de karbonades in met de mosterd en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 6 minuten gaar. Haal de karbonades uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
  • Voeg het water, bouillonblokje en een klontje boter toe aan de pan en laat het circa 2 minuten goed doorkoken tot een jus.

Gekaramelliseerde appel

  • Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes.
  • Verwarm een koekenpan, voeg de honing toe en laat deze goudbruin kleuren. Voeg de appels toe en bak om en om circa 2 minuten. Breng de appels op smaak met een beetje zout.  

Serveren

  • Verdeel de zoet-zuurstamppot en de gekaramelliseerde appels over de borden. Serveer met de ribkarbonades.

Ingredienten

4
Personen

Zoet-zuurstamppot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 0.5 knolselderij
  • 500 g zuurkool
  • 50 g boter
  • 75 ml melk

Ribkarbonade

  • 4 ribkarbonades
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 25 g boter
  • olijfolie om in te bakken

Gekaramelliseerde appels

  • 2 appels
  • 2 el honing

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
2