Zoervleis uit Limburg

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
240 minuten totale tijd

Zoervlees

  • Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
  • Hak de kruidnagels fijn.
  • Meng in een kom het vlees, kruidnagels, laurier en natuurazijn.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. (bewaar de marinade) 
  • Voeg de uien toe en laat circa 2 minuten bakken. 
  • Voeg de marinade en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 3 uur garen.
  • Snijd de plakken ontbijtkoek in blokjes. 
  • Voeg de ontbijtkoek en de appelstroop en balsamicoazijn toe en laat nog circa 30 minuten garen. 
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Aardappelpuree

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil de aardappels en kook in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
  • Voeg de melk toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Broccoli en appel

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Meng in een kom de partjes appel met de broccoliroosjes. Plaats een bord op de kom, zet in de magnetron en laat in circa 6 minuten op de hoogste stand garen.

Ingredienten

4
Personen

Zoervleis uit Limburg

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 5 kruidnagels
  • 5 blaadjes laurier
  • 100 ml natuurazijn
  • 2 uien
  • 70 g boter
  • 400 ml water
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 3 el appelstroop
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml magere melk
  • nootmuskaat
  • 4 appels
  • 2 stronken broccoli

Extra nodig

  • braadpan met dikke bodem
  • stamper
Geef je waardering
15