Zoervlees
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
- Hak de kruidnagels fijn.
- Meng in een kom het vlees, kruidnagels, laurier en natuurazijn.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. (bewaar de marinade)
- Voeg de uien toe en laat circa 2 minuten bakken.
- Voeg de marinade en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 3 uur garen.
- Snijd de plakken ontbijtkoek in blokjes.
- Voeg de ontbijtkoek en de appelstroop en balsamicoazijn toe en laat nog circa 30 minuten garen.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Aardappelpuree
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil de aardappels en kook in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
- Voeg de melk toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Broccoli en appel
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Meng in een kom de partjes appel met de broccoliroosjes. Plaats een bord op de kom, zet in de magnetron en laat in circa 6 minuten op de hoogste stand garen.
Meld je aan en praat mee