Ziltige zeesalade met amandelmayonaise

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Amandelmayonaise
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Rooster de amandelen in de oven in circa 6 minuten goudbruin.
Breng een pan met water aan de kook en kook het ei 4 minuten. Spoel direct koud en pel het ei. Pureer het ei samen met de amandelen en het water glad met de staafmixer en voeg de azijn toe. Schenk langzaam de olie erbij en blijf mixen tot er een mooie mayonaise ontstaat. Bewaar de mayonaise in de koelkast.

Salade
Week de wakame circa 20 minuten in ruim lauwwarm water (de wakame moet zacht worden)

Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in schuine, lange stukjes van circa 4 centimeter dik. Blancheer de asperges circa 1 minuut in kokend water en spoel ze direct koud.
Snijd partjes de van de sinaasappels uit vang het sap direct op in een grote kom.
Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in zo dun mogelijke in halve ringetjes.
Verwijder de onderkantjes van de zeekraal (deze kunnen houterig zijn).
Schil de rettich en schaaf de rettich op de mandoline.
Meng alle ingrediënten van de salade in de kom met het sinaasappelsap en breng op smaak met een scheutje olijfolie.

Serveren
Schep de salade op bord. Schep er wat extra mayonaise omheen. Bestrooi als laatste met sesamzaadjes.

Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel.

 

Ingredienten

4
Personen

Amandelmayonaise

  • 75 g amandelen
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • 20 ml azijn
  • 150 ml zonnebloemolie

Salade

  • 20 g gedroogde wakame
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 sinaasappels
  • 1 chilipeper
  • 100 g zeekraal
  • 0.5 rettich
  • 150 g gemengde sla

Garnering

  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Extra nodig

  • staafmixer + bakje
  • Chinese mandoline of spirelli
Geef je waardering
7