Zigeunerschnitte

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
1 hour and 15 minutes totale tijd

Piedeeg
Pel en snipper de ui. Pel het hak de knoflook. Pluk en hak de peterselie. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Laat de uien en knoflook afkoelen. Kluts het ei en meng de helft door de ei en knoflook. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje het uienmengsel, de helft van de peterselie, boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Bewaar de rest van de peterselie voor de garnering. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Soezenbeslag
Breng in een pan het water met de melk en de boter aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat de bloem circa 5 minuten garen. Haal de pan van het vuur en roer het ei erdoor.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar.

Halveer de champignons. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de cherrytomaten. Meng de aardappels met het gehakt, champignons, cherrytomaten en het soezenbeslag.

Vet de taartvorm in.
Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik, bekleed de taartvorm hiermee en prik de bodem in met een vork. Bewaar het overtollige deeg. Verdeel de vulling over de bodem. Maak repen van het bewaarde deeg en leg ze in een raster over de vulling. Bestrijk met geklutst ei. Bak de zigeunerschnitte in de oven in circa 30 minuten gaar.

Zigeunersaus
Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en hak de knoflook.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd champignons in vieren. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, paprika en champignons circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de tomatenketchup toe. Roer de maïzena aan met een beetje water. Bind de zigeunersaus af met de maïzena tot sausdikte.

Serveer de zigeunersaus bij de zigeunerschnitte en bestrooi met de achtergehouden peterselie.

Ingredienten

8
Personen

Piedeeg

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 250 g volkorenbloem
  • 100 g boter
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • 10 g zout

Soezenbeslag

  • 25 ml melk
  • 25 ml water
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 ei

Vulling

  • 100 g aardappels
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 125 g kleine champignons
  • zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 100 g cherrytomaten
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ei

Zigeunersaus

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g champignons
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el tomatenketchup
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el maïzena

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • keukenpapier
  • gekartelde stenen taartvorm
Geef je waardering
0