Zelfgemaakte schnitzel met tuinbonen en jus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm een oven op 150 °C. Rooster het brood in de oven in circa 10 minuten krokant.

Aardappels

  • Schil en snijd de aardappels.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af, stoom ze droog en roer er een klontje boter door.

Schnitzels

  • Leg het vlees tussen plasticfolie en sla ze plat met een pan.  
  • Knip de rand van het vlees om de 3 centimeter in om te voorkomen dat de randen omkrullen.
  • Rasp het geroosterde brood op een grove rasp. Verkruimel grote stukken handmatig en strooi op een bord.  
  • Kluts de eieren met een scheutje melk los in een diep bord. Strooi de bloem op een bord.
  • Wentel de schnitzels door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim en druk goed aan.
  • Verhit de resterende boter met een scheutje olie in de koekenpan en bak de schnitzels in circa 4 minuten om en om goudbruin. Houd de gebakken schnitzels warm in aluminiumfolie.
  • Snijd de citroen in vieren en serveer de citroen bij de schnitzels.

Tuinbonen

  • Breng een pan met water, een scheutje melk en zout aan de kook en kook de tuinbonen zonder deksel op de pan in circa 3 minuten gaar.
  • Giet de tuinbonen af en roer er een klontje boter door.  

Ingredienten

4
Personen

Zelfgemaakte schnitzel met tuinbonen en jus

  • 5 sneetjes wit brood
  • 600 g aardappels
  • 100 g roomboter
  • 4 kalfsschnitzels a 100 g
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 200 g bloem
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen
  • 600 g gedopte tuinbonen
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
5