Verwarm een oven op 150 °C. Rooster het brood in de oven in circa 10 minuten krokant.
Aardappels
- Schil en snijd de aardappels.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, stoom ze droog en roer er een klontje boter door.
Schnitzels
- Leg het vlees tussen plasticfolie en sla ze plat met een pan.
- Knip de rand van het vlees om de 3 centimeter in om te voorkomen dat de randen omkrullen.
- Rasp het geroosterde brood op een grove rasp. Verkruimel grote stukken handmatig en strooi op een bord.
- Kluts de eieren met een scheutje melk los in een diep bord. Strooi de bloem op een bord.
- Wentel de schnitzels door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim en druk goed aan.
- Verhit de resterende boter met een scheutje olie in de koekenpan en bak de schnitzels in circa 4 minuten om en om goudbruin. Houd de gebakken schnitzels warm in aluminiumfolie.
- Snijd de citroen in vieren en serveer de citroen bij de schnitzels.
Tuinbonen
- Breng een pan met water, een scheutje melk en zout aan de kook en kook de tuinbonen zonder deksel op de pan in circa 3 minuten gaar.
- Giet de tuinbonen af en roer er een klontje boter door.
0 reacties