Zelfgemaakte hamburgers

135
Makkelijk
Zelfgemaakte hamburgers

Ingredienten

4
Personen

Hamburgers

  • 4 bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 300 g rundergehakt
  • 1 beschuit
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje roomboter
  • 8 volkoren broodjes
  • zout
  • versgemalen peper

Beleg

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 6 augurken
  • 1 krop botersla
  • 1 rode ui

Volwassensausje

  • 1 el zilveruitjes
  • 3 augurken
  • 3 el ketchup

Kindersausje

  • 1 el mayonaise
  • 3 el ketchup

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.

Bieten

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en halveer de bieten.
  • Kook de bieten in circa 15 minuten gaar.

Hamburgers

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Breek het ei in een grote kom en voeg gehakt, knoflook en ui toe.
  • Knijp het beschuit fijn boven de kom en bestrooi met zout en peper. Kneed het gehakt door elkaar en rol er 8 ballen van.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe voor de smaak.
  • Leg de ballen gehakt in de pan, druk ze plat tot een burger en bak ze om en om in circa 5 minuten goudbruin. • Leg de deksel op de pan en laat ze op laag vuur nog circa 8 minuten sudderen.

Beleg

  • Snijd de tomaten, komkommer en augurken in plakken.
  • Maak de bladeren van de sla los, was en droog ze.
  • Giet de bieten af en spoel ze koud met water. Pel en snijd de bieten in plakken.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen.

Sausjes

  • Pureer de ingrediënten van de volwassen hamburgersaus met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Meng de ingrediënten voor de kindersaus in een aparte kom.
  • Snijd de broodjes open, leg de hamburgers erop en beleg met de saus en groente.

Serveertip: Leg alle groente op een grote schaal, zo kan iedereen aan tafel zijn eigen hamburger beleggen.

Zelfgemaakte hamburgers
Geef je waardering
135