Vulling
- Kook de mie volgens de bereidingswijze van de verpakking.
- Pel en snipper de uien.
- Hak de koriander en bladselderij fijn.
- Pel en pers de knoflook uit en meng in een kom met de ui, koriander, bladselderij, paprikapoeder, harissa, zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak het mengsel circa 2 minuten.
- Voeg de zeevruchten toe en bak circa 2 minuten.
- Schep in een zeef en vang overtollig vocht op.
- Roer de chilisaus en het zeevruchtenmengsel door de mihoen. Breng op smaak met vocht van het zeevruchtenmengsel.
Zeevruchten mhensha
- Gebruik per mhensa 4 vellen filodeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier en besmeer het filodeeg met olie. Leg hier een vel filodeeg op en besmeer met olie.
- Herhaal dit met 2 andere vellen filodeeg en leg ze overlappend op de eerste twee ingesmeerde vellen.
- Schep de vulling in de lengte van het filodeeg en rol in de lengte op. Rol deze rol op tot een spiraal. Herhaal dit voor de andere mhensa’s.
- Leg de mhensa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak de mhensa’s in de oven in circa 7 minuten krokant.
Tomatensalade
- Snijd de tomaten in plakken.
- Meng in een kom de tomaten met olijfolie vergine en azijn en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties