Zeevruchten mhensha

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling

  • Kook de mie volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Pel en snipper de uien.
  • Hak de koriander en bladselderij fijn.
  • Pel en pers de knoflook uit en meng in een kom met de ui, koriander, bladselderij, paprikapoeder, harissa, zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het mengsel circa 2 minuten.
  • Voeg de zeevruchten toe en bak circa 2 minuten.
  • Schep in een zeef en vang overtollig vocht op.
  • Roer de chilisaus en het zeevruchtenmengsel door de mihoen. Breng op smaak met vocht van het zeevruchtenmengsel.

Zeevruchten mhensha

  • Gebruik per mhensa 4 vellen filodeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier en besmeer het filodeeg met olie. Leg hier een vel filodeeg op en besmeer met olie.
  • Herhaal dit met 2 andere vellen filodeeg en leg ze overlappend op de eerste twee ingesmeerde vellen.
  • Schep de vulling in de lengte van het filodeeg en rol in de lengte op. Rol deze rol op tot een spiraal. Herhaal dit voor de andere mhensa’s.
  • Leg de mhensa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de mhensa’s in de oven in circa 7 minuten krokant.

Tomatensalade

  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Meng in een kom de tomaten met olijfolie vergine en azijn en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Zeevruchten mhensa

  • 500 g mihoen
  • 2 uien
  • 10 takjes koriander
  • 10 takjes bleekselderij
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 tl rode paprikapoeder
  • 2 tl harissa
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 300 g fruits de mer
  • 3 el chilisaus
  • 16 vellen filodeeg
  • 20 g sesamzaadjes

Tomatensalade

  • 8 pomodori tomaten
  • 3 el olijfolie vergine
  • 3 el azijn

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0