Zeemansroz

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst en eieren

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in plakken.

Vis

  • Snijd de zalm in stukken en bestrooi met paprikapoeder.
  • Leg de zalm in een pan en bestrooi met zou en peper. Bak op laag vuur 1 minuut. Draai de vis om en besprenkel met citroensap. Laat de vis in circa 5 minuten gaar worden.

Zeemansroz

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schaaf de courgette over de lengte met een kaasschaaf in plakken.
  • Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de peterselie door de rijst.
  • Halveer de cherrytomaten
  • Verwarm de melk en roer de boter erdoor.
  • Schep de helft van de rijst in de ovenschaal, leg hier de plakken courgette op, vervolgens de vis, de tomaten, de plakjes ei, en de resterende rijst.
  • Giet de melk met gesmolten boter erover.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak ik circa 10 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Zeemansroz

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 300 g zalmfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 citroenen
  • 1 courgette
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 400 g cherrytomaten
  • 150 ml melk
  • 50 g boter

Extra nodig

  • kaas
  • ovenschaal
Geef je waardering
0