De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeemansroz

30 min kooktijd
Zeemansroz

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Rijst en eieren

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in plakken.

Vis

  • Snijd de zalm in stukken en bestrooi met paprikapoeder.
  • Leg de zalm in een pan en bestrooi met zou en peper. Bak op laag vuur 1 minuut. Draai de vis om en besprenkel met citroensap. Laat de vis in circa 5 minuten gaar worden.

Zeemansroz

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schaaf de courgette over de lengte met een kaasschaaf in plakken.
  • Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de peterselie door de rijst.
  • Halveer de cherrytomaten
  • Verwarm de melk en roer de boter erdoor.
  • Schep de helft van de rijst in de ovenschaal, leg hier de plakken courgette op, vervolgens de vis, de tomaten, de plakjes ei, en de resterende rijst.
  • Giet de melk met gesmolten boter erover.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak ik circa 10 minuten gaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker