Boter clarifïeren voor de botersaus
Clarifïeer de boter in circa 2 uur. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan extra vièrge olijfolie.
Zeeduivel
Bestrooi de zeeduivel met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de koriander en meng met het sesamzaad door de panko. Splits het ei en klop het eiwit los. Wentel de zeeduivel eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door de panko. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de vis circa 5 minuten op laag vuur. Draai de vis regelmatig.
Kruidenrijst
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Pluk en hak de kruiden en meng door de rijst.
Limoenbotersaus
Splits de eieren. Halveer de limoen, bewaar eventueel een schijfje voor garnering en pers het sap uit. Voeg de eidooiers toe. Klop het geheel au bain-marie schuimig. Haal de kom van de pan en voeg langzaam de geklaarde boter toe. Klop tot een luchtige botersaus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg zoveel boter toe tot de saus dik en schuimig is.
Serveren
Lepel voor het serveren de saus over de vis en serveer met de gekruide rijst.
TIP: lekker met een simpele courgette salade van dunne reepjes courgette, aangemaakt met limoensap, peper en zout. Als de saus gaat schiften, roer er dan een klontje koude boter of een scheutje lauw water door.
0 reacties