De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars met mango en zoete aardappelstamppot

45 MIN
Zeebaars met mango en zoete aardappelstamppot

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zoete aardappelstamppot
Breng een pan met het water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappels in kleine blokjes van circa 2 centimeter. Kook de aardappelblokjes in de pan in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper. Roer de rucola door de stamppot. Laat het deksel op de pan liggen, zodat de stamppot warm bijft.

Zeebaars met mango
Verwarm de stoomoven voor op 100 ºC. Pel en snijd de knoflook fijn. Smeer de buikwand van de zeebaars in met de knoflook en een snufje zout. Snijd de rode peper in dunne ringen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in dunne repen. Vul de buikwand van de zeebaars met de peper en mango en naai deze dicht met naald en keukentouw. Leg de zeebaars in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Stoom de vis in circa 15 minuten gaar.

Serveren
Trek het keukentouw uit de buikwand. Serveer de vis in zijn geheel op een grote schaal. Maak met een ijsschep bolletjes van de puree en serveer de puree naast de vis.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker