Zalm uit de oven
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Snijd de zalmfilets op de huidkant een paar keer in. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat met de huidkant naar boven. Bestrooi met Chinees 5 kruidenpoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een scheutje rijstolie en wrijf de zalm ermee in. Bak de zalmfilets in de oven in circa 12 minuten gaar.
Oosterse salade
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Maak de sugar snaps schoon en kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Schil en snijd de mango in repen.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
- Snijd de koriander grof.
- Meng in een grote kom de sugar snaps, cashewnoten, bosui, mango, rode peper, de koriander, taugé en de sesamolie.
Serveren
- Verdeel de oosterse salade over borden en schenk de sojasaus eroverheen. Leg de zalm op de salade.
0 reacties