Zalm met venkelsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Aardappelpannenkoekjes

  • Schil en rasp de aardappels.
  • Meng in een kom de aardappelrasp, het ei en de maïzena. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een ruime scheut zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelpannenkoekjes in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Bak circa 2 aardappelpannenkoekjes per persoon.
  • Laat de aardappelpannenkoekjes uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Zalmdobbelstenen

  • Dep, indien nodig, de zalmfilets droog met keukenpapier en snijd de zalm in dobbelstenen. Bestrooi de zalm met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmdobbelstenen om en om in circa 3 minuten gaar.

Venkelsalade

  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Meng in een kom de olijfolie en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de venkel en de sjalot door de dressing. 

Serveren

  • Pluk de dille.
  • Verdeel de aardappelpannenkoekjes, zalmfilet en de venkelsalade over borden.
  • Schep een lepel crème fraîche op het gerecht en strooi de dille erover.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpannenkoekjes

  • 8 grote vastkokende aardappels
  • 1 ei
  • 1 el maïzena
  • zonnebloemolie

Zalmdobbelstenen

  • 400 g zalmfilet

Venkelsalade

  • 3 venkelknollen
  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn

Serveren

  • 4 takjes dille
  • 100 ml crème fraîche

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • rasp
Geef je waardering
0