Aardappelpannenkoekjes
- Schil en rasp de aardappels.
- Meng in een kom de aardappelrasp, het ei en de maïzena. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een ruime scheut zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelpannenkoekjes in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Bak circa 2 aardappelpannenkoekjes per persoon.
- Laat de aardappelpannenkoekjes uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Zalmdobbelstenen
- Dep, indien nodig, de zalmfilets droog met keukenpapier en snijd de zalm in dobbelstenen. Bestrooi de zalm met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmdobbelstenen om en om in circa 3 minuten gaar.
Venkelsalade
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
- Snijd de sjalot in halve ringen.
- Meng in een kom de olijfolie en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de venkel en de sjalot door de dressing.
Serveren
- Pluk de dille.
- Verdeel de aardappelpannenkoekjes, zalmfilet en de venkelsalade over borden.
- Schep een lepel crème fraîche op het gerecht en strooi de dille erover.
0 reacties