Zalm met kruidenroomkaas

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalm in gelijke porties. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalm circa 2 minuten op de velkant. Draai de zalm om, bak nog 1 minuut en leg de zalm in een ovenschaal.

Schil en snijd de aardappels in de vorm van Franse frietjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de aardappels in circa 6 minuten goudbruin. Snijd de venkel in de vorm van Franse frietjes en voeg toe aan de aardappels.

Maak de snijbonen schoon en snijd in dunne reepjes. Voeg ze toe aan de pan met aardappels en groente. Snijd de courgette in de vorm van Franse frietjes en voeg toe aan de pan met aardappels en groente. Gaar de zalm circa 10 minuten in de oven.

Pluk en hak de dille en peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Pel en snijd de knoflook zo fijn als mogelijk. Meng de gehakte kruiden met de sjalot, knoflook, rasp van een halve citroen en een beetje zout en peper door de roomkaas. Snijd de rest van de citroen in plakjes of partjes.

Serveren

Schep de aardappels met groente op bord en leg de zalm erop. Lepel een beetje kruidenroomkaas op de zalm en leg er citroen bij.

Ingredienten

4
Personen

Zalm met kruidenroomkaas

  • 400 g zalmfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 venkel
  • 300 g snijbonen
  • 1 courgette
  • 4 takjes dille
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 g roomkaas
Geef je waardering
12