De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm met citroen en dille

Op zoek naar een lekker recept met zalm en citroen? Maak dit supermakkelijke recept Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!.

30 min (voor)bereidingstijd
Zalm met citroen en dille

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Ik combineer zalm uit de oven graag met citroen en dille. Dit geeft het stukje vis een lekkere frisse smaak. Samen met de krieltjes en sperziebonen maak ik er een goed vullende maaltijd van."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C

  2. Snijd een bosje dille fijn, pers de knoflook uit en meng dit samen met 1 el olijfolie, peper en zout in een kommetje. Voeg rasp en sap van een halve citroen toe. 

  3. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal. Bestrijk de zalm met de citroen-dillemarinade en bak 8 tot 10 minuten in de oven totdat de zalm gaar is.

  4. Halveer de krielaardappelen en kook ze in een ruime pan water in 12 tot 15 minuten gaar.

  5. Maak de sperziebonen schoon en kook ze de laatste 10 minuten met de krielaardappelen mee.

  6. Meng in een ruime saladekom de mosterd, dragon, 1 el olijfolie en balsamico-azijn tot een dressing. 

  7. Giet de sperziebonen en krieltjes af en roer ze door de dressing.

  8. Halveer de zalmfilets en serveer met de gemarineerde krieltjes en sperziebonen.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Tip van jet

"Dit recept is ook lekker met een gekookt eitje. Voor een extra zoutje voeg ik soms ook kappertjes toe aan de citroen-dillemarinade."

Jet van Nieuwkerk

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

2 zalmfilet voor 4 personen, hoe groot zijn die, het lijkt me wel een beetje karig.
Misschien handiger om het gewicht te vermelden.
Anne Lammers
03-10-2023

Ook lekker