De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalige zalmcupcakes

40 min kooktijd
Zalige zalmcupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zalmcupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pluk en hak de dille. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de zalm in 24 blokjes. Meng in een kom de karnemelk, eieren, olijfolie, dille en de kappertjes. Meng in andere een kom het volkorenmeel met het bakpoeder, zout en versgemalen peper. Roer beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag. Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag, verdeel de zalmblokjes erover en vul verder af met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Zalm-roomkaastopping
Snijd de zalm in stukken. Pureer in het bakje van staafmixer de gerookte zalm met de roomkaas fijn. Roer de boter met het zout luchtig en voeg met en beetje citroensap toe aan de zalm-roomkaas. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep de topping in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes. Snijd de rest van de citroen in kleine partjes. Garneer met een takje dille, een stukje citroen en een kappertje.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker