Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pluk en hak de dille. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de zalm in 24 blokjes. Meng in een kom de karnemelk, eieren, olijfolie, dille en de kappertjes. Meng in andere een kom het volkorenmeel met het bakpoeder, zout en versgemalen peper. Roer beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag. Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag, verdeel de zalmblokjes erover en vul verder af met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Zalm-roomkaastopping
Snijd de zalm in stukken. Pureer in het bakje van staafmixer de gerookte zalm met de roomkaas fijn. Roer de boter met het zout luchtig en voeg met en beetje citroensap toe aan de zalm-roomkaas. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep de topping in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes. Snijd de rest van de citroen in kleine partjes. Garneer met een takje dille, een stukje citroen en een kappertje.
0 reacties