Zachte nougatinetaart

11
Gemiddeld
Zachte nougatinetaart

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
3 uur totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter. Klop het eiwit luchtig met de helft van de suiker. Maal de amandelen met de resterende suiker fijn. Meng in een kom het amandelmengsel met de bloem, cacaopoeder, eieren en de boter. Meng er een lepel eiwit door en spatel het cacaomengsel door de rest van het eiwit. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten gaar. Snijd een lange baan uit de plak biscuit en steek er met de kleinere taartvorm 2 cirkels uit.

Zachte nougatine vulling
Rooster de noten in de oven en laat ze afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Klop met de mixer het eiwit en de suiker luchtig. Kook de honing tot 130 °C. Schenk de honing bij het eiwit en klop tot het eiwit lauwwarm is. Klop de slagroom lobbig en hak de noten. Los in een pannetje de gelatine met aanhangend water op en roer de gelatine door het eiwit. Spatel de noten, de sinaasappelschil en de slagroom door het eiwit.

Bekleed de springvorm met het cellofaanfolie en zet de baan biscuit tegen het cellofaanfolie aan. Leg een cirkel biscuit op de bodem van de springvorm. Schenk de helft van de mousse erin en leg er nog een plak biscuit op. Besprenkel met rum en verdeel de rest van de mousse over de vorm. Strijk de bovenkant van de mousse recht. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf en rooster de noten. Laat de noten afkoelen. Haal de taart uit de vorm en verwijder het cellofaanplastic. Garneer de taart naar wens met de slagroom, sinaasappelschillen en noten en bestuif met cacaopoeder.

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 20 g boter
  • 3 eiwitten
  • 130 g suiker
  • 115 g geschaafde amandelen
  • 25 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 3 eieren

Zachte nougatine vulling

  • 50 g pistachepitten
  • 50 g hazelnoten
  • 125 g geschaafde amandelen
  • 4.5 blaadjes gelatine
  • 175 g honing
  • 3 eiwitten
  • 1 el suiker
  • 300 ml room
  • 25 g gekonfijte sinaasappelschillen in blokjes
  • rum om te besprenkelen

Garneren

  • 300 ml room
  • 60 g suiker
  • 1 el hazelnoten
  • 25 g gekonfijte sinaasappelschillen
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 1 el pistachepitten
  • 1 tl cacaopoeder

Extra nodig

  • 1 springvorm van 24 cm doorsnede
  • 1 springvorm van 18 cm doorsnede
  • 1 vel cellofaanpapier
  • bakpapier
Zachte nougatinetaart
Geef je waardering
11