De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yes-r’s chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Smelt de boter in een pannetje. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Spatel de bloem, het cacaopoeder en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte.

50 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Yes-R’s chocoladetaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladebiscuit

Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Smelt de boter in een pannetje. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Spatel de bloem, het cacaopoeder en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Knip een strook uit de cellofaanfolie van circa 8 cm breed en 62 cm lang. Plaats de strook cellofaanfolie aan de binnenkant van de taartring. Snijd een rand van het biscuit van circa 5 centimeter breed en circa 62 cm lang. Leg de biscuitrand met de gebakken kant naar binnen in de taartring. Snijd twee cirkels uit het biscuit met behulp van de taartring en leg één cirkel op de bodem.

Chocolade-honeypops
Smelt de chocolade en roer de boter en de honeypops erdoor.

Chocolademousse
Breng de melk aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Hak de chocolade. Meng een scheutje melk met de losgeklopte eidooiers en roer goed door. Schenk terug in de pan en roer tot vladikte. Haal de pan van het vuur en meng de chocolade erdoor. Klop de slagroom lobbig. Laat het chocolademengsel afkoelen en spatel de room erdoor. Verdeel een klein beetje chocolademousse over de bodem van de taart. Verdeel de chocolade-honeypops erover. Verdeel de helft van de resterende chocolademousse over de chocolade-honeypops. Leg de tweede plak biscuit op de mousse en vul de taartvorm met de resterende chocolademousse. Zet de taart circa 1 uur in de koelkast.

Krokant filodeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng het water met de suiker aan de kook. Bestrijk de vellen filodeeg met het suikerwater. Maak rustieke hoopjes van het filodeeg en bak in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Mocroflavourvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 12 minuten goudbruin en laat afkoelen. Snijd de gedroogde vijgen en dadels fijn. Meng de vijgen en de dadels met de hazelnoten, gekonfijte sinaasappelschil, honing en de ras el hanout.

Topping
Klop de slagroom stijf. Schep een paar hoopjes slagroom op de taart. Snijd de vijgen in partjes. Verdeel de vijgen, mocroflavourvulling, krokante filodeeg, dadels, munt en het gekonfijt fruit over de taart. Versier de taart met een rood en een groen lint.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker