De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wortelovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.

30 min kooktijd
Wortelovenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de appels met schil van het klokhuis af in reepjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en rul het gehakt. Voeg de ui, bospenen, appel, kaneelpoeder, komijnpoeder en rozijnen toe en bak circa 8 minuten mee.
  • Snijd intussen de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de inhoud van de pan erover en bestrooi met geschaafde amandelen. Verdeel de aardappels erover en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker