De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

worstspiesjes met gebakken witlof

30 min kooktijd
Worstspiesjes met gebakken witlof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Week de satéprikkers in water.
  • Breng een pan met water aan de kook. Zet de pan van het vuur en wel de worsten in het water.

Krieltjes

  • Verhit olie in een pan en bak de krieltjes in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
  • Breng ze op smaak met zout en paprikapoeder.

Gebakken witlof

  • Verwijder de kern van de witlof en snijd de witlof in repen.
  • Verhit olie in een pan en bak de witlof in circa 5 minuten bruin.
  • Voeg een klontje boter toe en bak nog circa 8 minuten.
  • Ris en hak de tijm fijn.
  • Houd 8 cherrytomaatjes apart en halveer de rest. Voeg ze toe aan de witlof en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de honing toe.

Worstspiesjes

  • Haal de worsten uit het water en snijd ze in drie gelijke stukken.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van circa 2 centimeter.
  • Omwikkel de worstjes met ontbijtspek.
  • Rijg, om en om, 2 cherrytomaten, 2 blokjes paprika en de stukjes worst aan de satéprikkers.
  • Verhit een grillpan. Smeer de worstspiesjes in met olie. • Grill de worstspiesjes in circa 8 minuten bruin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker