- Week de satéprikkers in water.
- Breng een pan met water aan de kook. Zet de pan van het vuur en wel de worsten in het water.
Krieltjes
- Verhit olie in een pan en bak de krieltjes in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
- Breng ze op smaak met zout en paprikapoeder.
Gebakken witlof
- Verwijder de kern van de witlof en snijd de witlof in repen.
- Verhit olie in een pan en bak de witlof in circa 5 minuten bruin.
- Voeg een klontje boter toe en bak nog circa 8 minuten.
- Ris en hak de tijm fijn.
- Houd 8 cherrytomaatjes apart en halveer de rest. Voeg ze toe aan de witlof en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de honing toe.
Worstspiesjes
- Haal de worsten uit het water en snijd ze in drie gelijke stukken.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van circa 2 centimeter.
- Omwikkel de worstjes met ontbijtspek.
- Rijg, om en om, 2 cherrytomaten, 2 blokjes paprika en de stukjes worst aan de satéprikkers.
- Verhit een grillpan. Smeer de worstspiesjes in met olie. • Grill de worstspiesjes in circa 8 minuten bruin.
0 reacties