Worstspiesjes met gebakken witlof

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Week de satéprikkers in water.
  • Breng een pan met water aan de kook. Zet de pan van het vuur en wel de worsten in het water.

Krieltjes

  • Verhit olie in een pan en bak de krieltjes in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
  • Breng ze op smaak met zout en paprikapoeder.

Gebakken witlof

  • Verwijder de kern van de witlof en snijd de witlof in repen.
  • Verhit olie in een pan en bak de witlof in circa 5 minuten bruin.
  • Voeg een klontje boter toe en bak nog circa 8 minuten.
  • Ris en hak de tijm fijn.
  • Houd 8 cherrytomaatjes apart en halveer de rest. Voeg ze toe aan de witlof en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de honing toe.

Worstspiesjes

  • Haal de worsten uit het water en snijd ze in drie gelijke stukken.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van circa 2 centimeter.
  • Omwikkel de worstjes met ontbijtspek.
  • Rijg, om en om, 2 cherrytomaten, 2 blokjes paprika en de stukjes worst aan de satéprikkers.
  • Verhit een grillpan. Smeer de worstspiesjes in met olie. • Grill de worstspiesjes in circa 8 minuten bruin.

Ingredienten

4
Personen

Worstspiesjes met gebakken witlof

  • 800 g minikrieltjes
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 500 g witlof
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 5 takjes tijm
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el honing
  • 4 dunne braadworstjes
  • 1 gele paprika
  • 40 g ontbijtspek
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • 4 satéprikkers
Geef je waardering
0