Rijst
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Voeg de rozijnen de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd elke stengel in de lengte doormidden. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en roer door de rijst.
- Roer een scheut olijfolie door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Worstjes in witte bonen met tomatensaus
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de worstjes in 5 minuten om en om bruin. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op een bord.
- Ris de blaadjes tijm.
- Bak in dezelfde pan de uien in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten, tijm en een scheutje water toe en bak circa 8 minuten tot de tomaten zacht zijn en het een soort tomatensaus geworden is. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Spoel de bonen af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus.
- Leg de worstjes erin en laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 8 minuten zachtjes doorkoken.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden en schep de worstjes en de tomatensaus erover.
0 reacties