Worstjes met witte bonen in tomatensaus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg de rozijnen de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd elke stengel in de lengte doormidden. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en roer door de rijst.
  • Roer een scheut olijfolie door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Worstjes in witte bonen met tomatensaus

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de worstjes in 5 minuten om en om bruin. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op een bord.
  • Ris de blaadjes tijm.
  • Bak in dezelfde pan de uien in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten, tijm en een scheutje water toe en bak circa 8 minuten tot de tomaten zacht zijn en het een soort tomatensaus geworden is. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Spoel de bonen af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Leg de worstjes erin en laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 8 minuten zachtjes doorkoken.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en schep de worstjes en de tomatensaus erover.

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 300 g meergranenrijst
  • 100 g rozijnen
  • 5 stengels bleekselderij
  • olijfolie extra vierge

Worstjes met witte bonen in tomatensaus

  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 merguez worstjes
  • 4 takjes tijm
  • 400 g witte bonen (blik)
Geef je waardering
0