Wokgroente met pinda-kokossaus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Pinda-kokossaus

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verdeel de pinda’s en de geraspte kokos over een ovenschaal en rooster in de oven in circa 6 minuten lichtbruin. Vijzel de pinda’s en de geraspte kokos grof.
  • Breng in een pan op laag vuur de pindakaas, ketjap, water en de rietsuiker al roerend aan de kook. Roer de gevijzelde pinda’s en de geraspte kokos erdoor.

Gekarameliseerde bananen

  • Strooi de rietsuiker op een bordje.
  • Pel de bananen. Halveer de bananen in de lengte en druk de bananen met de platte kant in de rietsuiker. Verwarm een pan en leg de bananen er met de rietsuikerkant naar beneden in. Laat de bananen in circa 4 minuten karamelliseren. 

Wokgroente

  • Snijd de peultjes fijn.
  • Snijd de bosui in schuine stukjes.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een wok en bak de tofu, peultjes, bosui en de taugé in circa 5 minuten gaar.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water. Roer de maïzena door de wokgroente en warm door. Schenk de ketjap manis erbij. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels, wokgroente en de gekaramelliseerde bananen over borden. Lepel de pinda-kokossaus erover.

Ingredienten

4
Personen

Noedels

  • 300 g noedels

Kokos-pindasaus

  • 100 g pinda's
  • 4 el geraspte kokos
  • 6 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 100 ml water
  • 1 el rietsuiker

Gekarameliseerde bananen

  • 3 el suiker
  • 2 bananen

Wokgroente

  • 200 g peultjes
  • 1 bosje bosui
  • 200 g tofu
  • rijstolie
  • 200 g taugé
  • 1 el maïzena
  • 3 el ketjap manis

Extra nodig

  • vijzel
  • ovenschaal
Geef je waardering
5