’s Middags voorbereiden
Oranje paprika voor de lemoncurd
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en pof in 45 minuten gaar. Laat afkoelen in de folie. Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Witte chocolade panna cotta
Schenk de melk en de helft van de room in een pan en voeg de suiker toe. Halveer de vanillepeul, schraap het merg er uit en voeg het merg toe aan de melk. Rasp er de helft van de citroenschil bij en breng aan de kook. Strooi de agar agar in het melk-roommengsel en laat 1 minuut zachtjes koken zodat de agar goed kan oplossen. Laat daarna 5 minuten afkoelen. Snijd intussen de witte chocolade zeer fijn. Klop de andere helft van de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Zeef het warme melk-roommengsel bij de witte chocolade en roer goed door zodat alle chocolade goed oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm. Spatel de geklopte slagroom erdoor. Schep in glazen coupes of wijnglazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Filokrokant
Verwarm de oven voor op 195 °C. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de honing tot het vloeibaar is. Strijk de vellen filodeeg aan beide kanten zeer dun in met de warme honing en bestuif met kaneelpoeder. Bak in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant.
Lemoncurdsiroop vervolg
Roer de lemoncurd en sinaasappellikeur door elkaar en roer er 1 eetlepel citroensap door. Meng de paprika erdoor.
’s Avonds afmaken
Opmaak bord
Lepel de lemoncurd-paprika op de panna cotta in het glas. Breek het krokante fillodeeg in lange schotsen, stuif er poedersuiker over en steek in de panna cotta.
Tip: Als je de panna cotta met gelatine wil maken: week dan 2 gram gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit. Los de gelatine, van het vuur af, op in het hete melk-roommengsel. De bereiding is vanaf hier hetzelfde als wanneer je de panna cotta met agar agar maakt. Het nagerecht is nu niet meer vegetarisch.
0 reacties