Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Aardappels
Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheut olie, zout en peper.
Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Asperges
Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
Breng een pan met water, zout, boter en suiker aan de kook, voeg de asperges toe en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges op laag vuur 5 minuten, zet het vuur uit en laat de asperges 15 minuten nagaren in het kookvocht.
Haal de asperges met twee vorken (of schuimspaan) voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken.
Dressing
Halveer de sinaasappels en knijp ze uit boven een kom.
Meng de wijnazijn, honing en olie door het sinaasappelsap en breng op smaak met zout en peper.
Kalfsoester en hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een koekenpan goudbruin en hak ze fijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bestrooi de kalfsoesters met zout en peper en bak de kalfsoesters om en om in circa 6 minuten goudbruin.
Haal de kalfsoester uit de pan en snijd ze in dunne plakjes.
Serveren
Pluk en hak de peterselie.
Verdeel de aardappels en de kalfsoesters over de borden en leg de asperges er schuin tegenaan.
Besprenkel het gerecht met de dressing en garneer met de hazelnoten en de peterselie.
0 reacties