Witlofstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche. Breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in stukken.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de witlof en de bosui in circa 5 minuten gaar.
- Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge pan.
- Verkruimel de feta.
- Meng de walnoten door de witlof en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Roer de witlof en de feta door de puree.
Gekaramelliseerde sinaasappel
- Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los.
- Verhit een klontje boter in een pan. Voeg de honing toe en laat circa 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de sinaasappelpartjes toe en laat circa 3 minuten koken.
- Pluk en snijd de dragon fijn. Roer de dragon door de sinaasappelpartjes. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
- Verdeel de witlof over de borden en schep de gekaramelliseerde sinaasappel eroverheen.
0 reacties