Aardappelschijfjes
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in circa 15 minuten goudbruin.
Schud de aardappeltjes regelmatig om.
Witlofsalade
Meng voor de dressing in een ruime kom de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de sjalot,
Pel en hak de knoflook heel fijn.
Ris de dragonblaadjes van de steeltjes.
Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
Meng de sjalot, knoflook, dragon en appel in de kom met dressing.
Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in dunne reepjes en roer de witlof door het mengsel in de kom.
Snijd het brood in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes en roer ze door de salade.
Halveer de tomaten en meng ze met de salade.
Schol
Knip van de schol de staart, kop en buitengraten af en bestrooi de schol met zout, peper en bloem.
Verhit olie in een koekenpan, groot genoeg voor de schol. Leg de schol voorzichtig in de pan en bak de vis circa 3 minuten op een kant. Draai de vis om en voeg een klontje boter toe. Bak nogmaals circa 3 minuten afhankelijk van de dikte van de vis.
Serveer direct.
Meld je aan en praat mee