De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlofnestjes met linzensalade

Wel de linzen 24 uur in ruim koud water. Breng water met zout aan de kook en kook de linzen in circa 30 minuten gaar. Giet af en spoel koud. Snijd de kontjes van de witlof en haal de bladeren los.

45 min kooktijd
Witlofnestjes met linzensalade

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wel de linzen 24 uur in ruim koud water.

Breng water met zout aan de kook en kook de linzen in circa 30 minuten gaar. Giet af en spoel koud.

Snijd de kontjes van de witlof en haal de bladeren los. Snijd voor de vulling de kleine bladeren en de binnenkant in dunne reepjes. Houd de grote bladeren van de witlof achter.

Pel en snijd de sjalotten in dunne halve ringen.

Rasp de appel met een grove rasp.

Scheur de dille in kleine stukjes.

Snijd de radijsjes in parten.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Meng voor de linzensalade de gekookte linzen met de witlofreepjes, sjalot, appel, dille en radijs. Voeg de mosterd, balsamicoazijn en de olijfolie toe. Breng de linzensalade op smaak met zout en versgemalen peper.

Vul de achtergehouden witlofbladeren met de linzensalade en garneer met walnoten.

Tip: Wil je dit recept zo snel mogelijk op tafel zetten en heb je geen tijd om de linzen te wellen? Gebruik dan gekookte linzen uit pot of blik. Spoel ze voor gebruik wel even af met water.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker