De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Witlofnestjes met linzensalade

Wel de linzen 24 uur in ruim koud water. Breng water met zout aan de kook en kook de linzen in circa 30 minuten gaar. Giet af en spoel koud. Snijd de kontjes van de witlof en haal de bladeren los.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Witlofnestjes met linzensalade

Bereidingswijze

Wel de linzen 24 uur in ruim koud water.

Breng water met zout aan de kook en kook de linzen in circa 30 minuten gaar. Giet af en spoel koud.

Snijd de kontjes van de witlof en haal de bladeren los. Snijd voor de vulling de kleine bladeren en de binnenkant in dunne reepjes. Houd de grote bladeren van de witlof achter.

Pel en snijd de sjalotten in dunne halve ringen.

Rasp de appel met een grove rasp.

Scheur de dille in kleine stukjes.

Snijd de radijsjes in parten.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Meng voor de linzensalade de gekookte linzen met de witlofreepjes, sjalot, appel, dille en radijs. Voeg de mosterd, balsamicoazijn en de olijfolie toe. Breng de linzensalade op smaak met zout en versgemalen peper.

Vul de achtergehouden witlofbladeren met de linzensalade en garneer met walnoten.

Tip: Wil je dit recept zo snel mogelijk op tafel zetten en heb je geen tijd om de linzen te wellen? Gebruik dan gekookte linzen uit pot of blik. Spoel ze voor gebruik wel even af met water.

Verrukkelijk vegetarisch! EstƩe Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediƫnt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediƫnten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.