Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Witlof uit de oven

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 8 stronken witlof
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bosje bieslook
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 100 g gekookte ham

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke partjes en kook de aardappels in het water in circa 20 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de grote stronken witlof, als ze klein zijn kunnen ze heel in de pan. Kook de witlof circa 3 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de Griekse yoghurt met het ei, de helft van de bieslook en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Leg de witlof in een ovenschaal en verdeel de ham erover. Schep de Griekse yoghurt erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de witlof circa 20 minuten in de oven tot de witlof gaar is en de kaas gegratineerd is.
  • Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en meng de honing, mosterd en de resterende bieslook erdoor.

Serveren

  • Verdeel de witlofschotel en de aardappels over borden.

Geef je waardering

863
Witlof uit de oven