Witlof met gruyère uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verwijder de kontjes van de witlof en snijd de witlof in achten.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in partjes.
- Rasp de gruyère.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan (met een ovenbestendig handvat) en bak de witlof, bosui, vijgen en de walnoten circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de grove mosterd, honing en de kookroom toe en laat circa 4 minuten inkoken.
- Bestrooi met de gruyère en bak het geheel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Aardappels met rucola
- Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Snijd de rucola grof.
- Meng de rucola door de aardappels en breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de aardappels met rucola over borden. Verdeel de witlof met gruyère uit de oven over de aardappels.
0 reacties