De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlof met gruyère uit de oven

25 min kooktijd
Witlof met gruyère uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Witlof met gruyère uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verwijder de kontjes van de witlof en snijd de witlof in achten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in partjes.
  • Rasp de gruyère.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan (met een ovenbestendig handvat) en bak de witlof, bosui, vijgen en de walnoten circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de grove mosterd, honing en de kookroom toe en laat circa 4 minuten inkoken.
  • Bestrooi met de gruyère en bak het geheel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Aardappels met rucola

  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Snijd de rucola grof.
  • Meng de rucola door de aardappels en breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappels met rucola over borden. Verdeel de witlof met gruyère uit de oven over de aardappels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker