Witlof met gruyère uit de oven

4
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Witlof met gruyère uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verwijder de kontjes van de witlof en snijd de witlof in achten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in partjes.
  • Rasp de gruyère.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan (met een ovenbestendig handvat) en bak de witlof, bosui, vijgen en de walnoten circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de grove mosterd, honing en de kookroom toe en laat circa 4 minuten inkoken.
  • Bestrooi met de gruyère en bak het geheel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Aardappels met rucola

  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Snijd de rucola grof.
  • Meng de rucola door de aardappels en breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappels met rucola over borden. Verdeel de witlof met gruyère uit de oven over de aardappels.

Ingredienten

4
Personen

Witlof met gruyère uit de oven

  • 8 stronkjes witlof
  • 1 bosje bosui
  • 200 g verse vijgen
  • 100 g geraspte gruyère
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g walnoten
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 200 ml kookroom
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • rasp
  • koekenpan met ovenbestendig handvat
Geef je waardering
4