- Meng het ei, de kokosmelk en het vanille-extract in een mengkom. Voeg vervolgens de suiker toe, en daarna in delen, het ketanmeel en de kokosrasp. Mix goed door.
- Dek de mengkom af met folie en zet een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 15 cm doorsnee met bakpapier.
- Haal de folie van de mengkom en roer het beslag even door. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.
- Bak de wingko babat in 40 minuten af in de oven. Check of de koek gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is-ie gaar.
- Snij hierna de wingko babat in blokjes, je kan er 16 blokjes uitsnijden.
Baktip: Schrik niet als er een luchtbel in het midden ontstaat tijdens het bakken. Deze zakt vanzelf in. Je kunt de oven dan bijstellen naar 160 graden, zodat de bubbel niet knapt. Zo voorkom je een scheur in de koek.
Ontstaat er een luchtbel, wanneer hij bijna klaar is? Draai dan de oven helemaal uit, en laat de winko babat in de oven staan. Zo loopt de luchtbel leeg zonder te barsten.
Baktip 2: De koek zal nog nastollen tijdens het afkoelen. De koek heeft een knapperige korst en zachte onderkant.
0 reacties