Waspeensalade met pistacheyoghurt

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Waspenen

  • Schil en snijd de waspenen in dunne plakjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de waspenen met het kerriepoeder circa 2 minuten onder voortdurend roeren.
  • Schenk de honing en de azijn erbij, roer goed door elkaar en kook op hoog vuur circa 3 minuten tot de waspenen gaar zijn en het vocht verdampt is.
  • Laat de waspenen in een kom een beetje afkoelen.

Pistacheyoghurt

  • Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak ze grof en roer ze door de Griekse yoghurt.

Croutons

  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Snijd het brood in grove blokjes en bak ze in de koekenpan in circa 6 minuten krokant.

Waspeensalade

  • Halveer de cherrytomaatjes. Maak de blaadjes van de little gems los en scheur ze in stukken.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Spoel de kikkererwten af en meng ze met de cherrytomaatjes, little gem en koriander door de waspenen. Verbrokkel de feta erboven en roer goed door.

Serveren
Verdeel de salade over borden, verdeel de croutons erover en schep er een lepel pistacheyoghurt op.

Ingredienten

4
Personen

Waspeensalade

  • 500 g waspenen
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 kerriepoeder
  • 1 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 little gems
  • 310 g kikkererwten uit blik
  • 0.5 bosje koriander
  • 200 g feta
  • 4 bruine boterhammen

Pistacheyoghurt

  • 25 g pistachenoten
  • 60 ml Griekse yoghurt
Geef je waardering
0