Warme aardappelsalade met gestoofde boerenkool

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud.
  • Pel de eieren en snijd ze fijn.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.  
  • Maak de koolbladeren los, verwijder dikke nerven en snijd de koolbladeren fijn.
  • Verhit olie in een pan en stoof de boerenkool samen met een scheutje water met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een pan en bak de spekjes circa 5 minuten.
  • Pel en snipper de uien, pel en snijd de knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook circa 3 minuten met de spekjes mee.
  • Voeg de azijn en mosterd toe en zet het vuur uit.  
  • Giet de aardappels af schep ze in een grote kom.
  • Schep de eieren en de spekdressing door de aardappels.
  • Snijd de augurken en ham in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
  • Serveer de warme aardappelsalade met de gestoofde kool.

Ingredienten

4
Personen

Warme aardappelsalade met gestoofde boerenkool

  • 4 eieren
  • 800 g aardappelen
  • 1 kg boerenkool
  • zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 el grove mosterd
  • 2 augurken
  • 200 g dikke plakken ham

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
2