De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

warme aardappelsalade met gestoofde boerenkool

30 MIN
Warme aardappelsalade met gestoofde boerenkool

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud.
  • Pel de eieren en snijd ze fijn.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.  
  • Maak de koolbladeren los, verwijder dikke nerven en snijd de koolbladeren fijn.
  • Verhit olie in een pan en stoof de boerenkool samen met een scheutje water met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een pan en bak de spekjes circa 5 minuten.
  • Pel en snipper de uien, pel en snijd de knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook circa 3 minuten met de spekjes mee.
  • Voeg de azijn en mosterd toe en zet het vuur uit.  
  • Giet de aardappels af schep ze in een grote kom.
  • Schep de eieren en de spekdressing door de aardappels.
  • Snijd de augurken en ham in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
  • Serveer de warme aardappelsalade met de gestoofde kool.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker