- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud.
- Pel de eieren en snijd ze fijn.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
- Maak de koolbladeren los, verwijder dikke nerven en snijd de koolbladeren fijn.
- Verhit olie in een pan en stoof de boerenkool samen met een scheutje water met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm een pan en bak de spekjes circa 5 minuten.
- Pel en snipper de uien, pel en snijd de knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook circa 3 minuten met de spekjes mee.
- Voeg de azijn en mosterd toe en zet het vuur uit.
- Giet de aardappels af schep ze in een grote kom.
- Schep de eieren en de spekdressing door de aardappels.
- Snijd de augurken en ham in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
- Serveer de warme aardappelsalade met de gestoofde kool.
Meld je aan en praat mee