Waldorfsalade nieuwe stijl

5
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Geroosterd brood met blauwe kaas

  • Leg het  brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met een scheutje olie, verdeel de blauwe kaas erover en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Bak het brood in de oven in circa 10 minuten krokant.

Waldorfsalade nieuwe stijl

  • Hak de walnoten grof. Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten in circa 5 minuten goudbruin.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine reepjes. 
  • Snijd de appel in plakken van het klokhuis. Snijd de appel in reepjes.
  • Snijd de kontjes van de little gem en haal de bladeren los. Snijd de sla in reepjes.
  • Meng voor de dressing in een grote kom de mosterd en de azijn en schenk onder constant roeren met een garde de olijfolie extra vierge erbij. Roer de yoghurt erdoor en breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
  • Halveer de druiven en meng ze met de walnoten, bleekselderij, appel en de little gem door de dressing.

Serveren

  • Snijd de tuinkers los.
  • Verdeel de salade over de borden. Serveer met het brood en strooi de tuinkers erover.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterd brood met blauwe kaas

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g zachte blauwe kaas

Waldorfsalade nieuwe stijl

  • 65 g walnoten
  • 1 bosje bleekselderij
  • 1 appel, Jonagold
  • 2 kropjes little gem
  • 1 el gladde mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el volle yoghurt
  • 200 g rode pitloze druiven
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
5