De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

waldorfsalade nieuwe stijl

15 MIN
Waldorfsalade nieuwe stijl

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Geroosterd brood met blauwe kaas

  • Leg het  brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met een scheutje olie, verdeel de blauwe kaas erover en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Bak het brood in de oven in circa 10 minuten krokant.

Waldorfsalade nieuwe stijl

  • Hak de walnoten grof. Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten in circa 5 minuten goudbruin.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine reepjes. 
  • Snijd de appel in plakken van het klokhuis. Snijd de appel in reepjes.
  • Snijd de kontjes van de little gem en haal de bladeren los. Snijd de sla in reepjes.
  • Meng voor de dressing in een grote kom de mosterd en de azijn en schenk onder constant roeren met een garde de olijfolie extra vierge erbij. Roer de yoghurt erdoor en breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
  • Halveer de druiven en meng ze met de walnoten, bleekselderij, appel en de little gem door de dressing.

Serveren

  • Snijd de tuinkers los.
  • Verdeel de salade over de borden. Serveer met het brood en strooi de tuinkers erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker