De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

waldorfsalade

Hét recept voor de iconische waldorfsalade, vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York. 

10 min voorbereidingstijd
Waldorfsalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De Waldorf salade komt al uit 1893 en is sindsdien niet meer aangepast. Dat zegt wat over de kwaliteit!"

Bereidingswijze

Waldorf salade

  1. Wel de rozijnen een kwartiertje in warm water zodat ze zacht worden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna julienne (in de vorm van staafjes).

  2. Was de stengels bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof.

  3. Meng de staafjes appel met de bleekselderij, mayonaise en een klein beetje citroensap. Garneer op de borden met de rozijnen en gehakte walnoten.

Welke groente is essentieel onderdeel van de waldorfsalade?

Een waldorfsalade is eigenlijk een bleekselderijsalade met appel en rozijnen. De bleekselderij is de essentiële groente in een Waldorfsalade. Samen met appel en walnoten vormt het de basis.

Miniatuurvoorbeeld

Kun je waldorfsalade een dag van te voren maken?

Dat kan, maar zorg dat je de ingrediënten apart bewaard en pas op het laatste moment samenvoegt om ze vers en knapperig te houden. 

koelkast bewaren

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker