De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vlaams vispanneke

Laat je verrassen door dit heerlijke Vlaamse vispanneke!

30 min kooktijd
Vlaams vispanneke

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen. Schil en snijd de winterpeen in kleine gelijke stukken. Schil en snijd de aardappels in frietvorm. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in repen. Verhit boter in een grote pan en laat volledig smelten. Voeg de bloem toe en laat al roerende circa 3 minuten garen. Voeg het water, wijn, visbouillonblokje en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de prei, wortel en de aardappels toe en laat het geheel circa 15 minuten op middelmatig vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe goed door zodat de bodem niet aanbrandt. Snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Voeg de kabeljauw en zalm toe aan de pan en laat nog circa 3 minuten pruttelen. Pluk en hak de dille en roer door het vispanneke. Breng het geheel op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer bij de vis.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Gisteren weer gegeten. Wij eten het alleen met puree ipv de aardappel mee te laten koken. Heerlijk!
Kitty Kerver
12-08-2023

Ook lekker