Vlaams vispanneke

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen. Schil en snijd de winterpeen in kleine gelijke stukken. Schil en snijd de aardappels in frietvorm. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in repen. Verhit boter in een grote pan en laat volledig smelten. Voeg de bloem toe en laat al roerende circa 3 minuten garen. Voeg het water, wijn, visbouillonblokje en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de prei, wortel en de aardappels toe en laat het geheel circa 15 minuten op middelmatig vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe goed door zodat de bodem niet aanbrandt. Snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Voeg de kabeljauw en zalm toe aan de pan en laat nog circa 3 minuten pruttelen. Pluk en hak de dille en roer door het vispanneke. Breng het geheel op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer bij de vis.

Ingredienten

4
Personen

Vlaams vispanneke

  • 2 preien
  • 1 winterpeen
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 600 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 150 ml kookroom
  • 150 g kabeljauw
  • 150 g zalm
  • 0.5 bosje dille
  • 1 citroen
Geef je waardering
8