Visfrietjes met groente en zachte kerriesaus

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Confetti-aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en roer met de helft van de boter door de aardappels.

Groente en zachte kerriesaus

Smelt de rest van de boter in een pan, voeg het kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk, al roerende met een garde de melk erbij en gaar de kerriesaus op laag vuur circa 10 minuten. Roer af en toe goed door. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verdeel de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Kook de groente in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet de groente af en laat goed uitlekken.

Visfrietjes

Klust de eieren in een kommetje, strooi de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen. Verhit olie en een klontje boter in een pan. Wentel de kabeljauw door de bloem, het ei en het paneermeel en bak in de pan met olie en boter in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de aardappels en visfrietjes over borden en schep de broccoli en bloemkool met zachte kerriesaus ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Aardappels, groente en saus

  • 800 g aardappels
  • 1 bosje bieslook
  • 40 g boter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 20 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 stronk broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • olijfolie om in te bakken

Visfrietjes

  • 2 eieren
  • 75 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 klontje boter

Extra nodig

  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
10