Visburger met zelfgemaakte ravigotesaus

29
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200┬░c

Aardappels uit de oven:

  • Was de aardappels, snijd ze in parten en leg ze in een ovenschaal.
  • Bespreken ze met olie en bestrooi ze met zout en peper. Meng door elkaar en bak ze circa 20 minuten in de oven.

Visburger:

  • Snijd de vis zo fijn mogelijk.
  • Breek 1 ei in een kom en kneed de vis, zout, peper, een paar druppels citroensap en het paprikapoeder erdoor.
  • Vorm hier 4 burgers van en wentel ze door het paneermeel.
  • Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de visburgers, in circa 6 minuten, aan beide kanten goudbruin en gaar.

Ravigotesaus:

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de 3 eieren hard in circa 10 minuten.
  • Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Wrijf de eieren door een draadspaan of hak ze fijn.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Snijd de bieslook fijn
  • Snijd of hak de augurk en kappertjes fijn
  • Meng in een kom het ei met de kruiden, augurk, kappertjes, halvanaise en de yoghurt.
  • Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.

Broodjes visburger maken:

  • Haal de slabladeren los en was en droog de sla.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met sla en plakjes tomaat. Leg de visburger erop, schep er een lepel ravigotte saus over en leg de bovenkant van het broodje erop.

Ingredienten

4
Personen

Visburger met zelfgemaakte ravigotesaus

  • 500 g rozeval aardappels
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g kabeljauw
  • 200 g zalm
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 50 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 5 takjes bladpeterselie
  • bieslook
  • 1 augurk
  • 1 el kappertjes
  • 100 ml halvanaise
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 tomaten
  • 4 harde sesambolletjes
Geef je waardering
29