Visburger
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met een beetje zout en peper. Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een kommetje. Strooi paneermeel op een bord. Wentel de kabeljauwfilets door de bloem, eieren en het paneermeel. Verhit een laagje olie van circa 3 centimeter in een pan en bak de kabeljauwfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
Venkelsalade
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern (houd 4 blaadjes sla apart voor de visburger). Schil de mandarijnen en verdeel de mandarijnen in partjes. Meng in een kom de venkel, kropsla, mandarijnen, olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Dillesaus
Snijd de kappertjes fijn. Pluk en hak de dille. Meng in een kommetje de kappertjes, dille en de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Snijd de tomaten in plakken. Beleg de broodjes met een blaadje sla, vis, tomaten en dillesaus. Serveer de venkelsalade bij de visburger.
0 reacties