Vis-tortillawraps

6
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Vis

  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Strooi het paneermeel of de panko op een ander bordje.
  • Wentel de kabeljauw door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Wentel de kabeljauw vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel of de panko.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten om en om goudbruin en krokant. Laat de kabeljauw uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Tortilla’s voorbereiden

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Bestrijk de tortilla’s met olie. Gril de tortilla’s om en om in circa 4 minuten krokant.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de krop ijsbergsla in de lengte in vieren en daarna in reepjes.

Dillesaus

  • Snijd de dille fijn.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een kommetje de yoghurt, dille en het sap van de limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Vis-tortillawraps

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel of panko
  • zonnebloemolie
  • 8 meergranen tortillawraps
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 bos radijs
  • 1 krop ijsbergsla

Dillesaus

  • 0.5 bos dille
  • 1 limoen
  • 60 ml yoghurt

Extra nodig

  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
6