De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vis in knoflookolie met caponata

Snijd de aubergine in grote stukken. Pel en snijd de ui in grote stukken. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg de aubergines toe, draai regelmatig om, tot ze goudbruin van kleur zijn. Hak de peterselie en de oregano fijn.

30 min kooktijd
Vis in knoflookolie met caponata

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

De caponata:

Snijd de aubergine in grote stukken.

Pel en snijd de ui in grote stukken. Pel en hak de knoflook fijn.

Verhit olijfolie in een grote pan.

Voeg de aubergines toe, draai regelmatig om, tot ze goudbruin van kleur zijn.

Hak de peterselie en de oregano fijn.

Voeg de ui, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en de oregano toe.

Voeg de kappertjes en de olijven, gepelde tomaten, wijnazijn en de suiker toe.

Warm alles circa 10 minuten goed door.

Breng de caponata op smaak met zout en peper.

Voeg de pijnboompitjes toe.

De visfilets:

Verhit olie in een koekenpan.

Kruid de visfilets met zout en peper.

Leg de visfilets in de koekenpan en voeg de rest van de knoflook toe.

Bak de visfilet in circa 2 minuten per kant gaar.

Serveer met het volkorenbrood. (brood kan je eventueel toasten)

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker