Vis in knoflookolie met caponata

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De caponata:

Snijd de aubergine in grote stukken.

Pel en snijd de ui in grote stukken. Pel en hak de knoflook fijn.

Verhit olijfolie in een grote pan.

Voeg de aubergines toe, draai regelmatig om, tot ze goudbruin van kleur zijn.

Hak de peterselie en de oregano fijn.

Voeg de ui, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en de oregano toe.

Voeg de kappertjes en de olijven, gepelde tomaten, wijnazijn en de suiker toe.

Warm alles circa 10 minuten goed door.

Breng de caponata op smaak met zout en peper.

Voeg de pijnboompitjes toe.

De visfilets:

Verhit olie in een koekenpan.

Kruid de visfilets met zout en peper.

Leg de visfilets in de koekenpan en voeg de rest van de knoflook toe.

Bak de visfilet in circa 2 minuten per kant gaar.

Serveer met het volkorenbrood. (brood kan je eventueel toasten)

 

Ingredienten

4
Personen

Vis in knoflookolie met caponata

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 0.5 bosje oregano
  • 2 el kappertjes
  • 2 el groene olijven
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el rode wijnazijn
  • 0.5 el suiker
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 sneden volkorenbrood
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2