Vis gerold in nori met witlofsalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Maak de schil van de aardappels goed schoon.

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Witlofsalade

Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof fijn.

Snijd de bieslook fijn.

Pel de mandarijnen en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Meng de witlof met de mandarijnen, bieslook en paprika.

Hak de walnoten fijn.

Meng een scheutje olijfolie en de walnoten door de witlof.

Breng op smaak met zout.

Voeg de helft van de kerriepoeder en magere kwark toe.

Vis

Bestrooi de schelvisfilets met zout, peper en de resterende kerriepoeder.

Wikkel de vis per stuk in een norivel. Gebruik een beetje water om ze dicht te plakken.

Verhit een pan met olijfolie en bak de vis om en om, circa 5 minuten.

Giet de aardappels af.

Snijd de dille fijn en meng de dille door de aardappels.

Besprenkel met olijfolie over en breng op smaak met zout.

Snijd de citroen in plakjes en serveer ze bij de vis.

Ingredienten

4
Personen

Vis gerold in nori met witlofsalade

  • 600 g roseval aardappels
  • 8 stronkjes witlof
  • 1 bosje bieslook
  • 4 mandarijnen
  • 1 oranje paprika
  • 3 el walnoten
  • olijfolie extra vierge
  • 4 schelvisfilet
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el magere kwark
  • 4 norivellen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bosje dille
  • zout
  • 1 citroen
Geef je waardering
3