De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vietnamese pizza

We kennen de bloemkoolpizza en de tortillapizza maar kende je de Vietnamese pizza al? Of op z'n Vietnamees: Bánh Tráng Nướng. Hij is simpel, snel en leuk om te maken voor een winterbarbecue. 

Vietnamese pizza

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

We kennen de bloemkoolpizza en de tortillapizza maar kende je de Vietnamese pizza al? Of op z'n Vietnamees: Bánh Tráng Nướng. Hij is simpel, snel en leuk om te maken voor een winterbarbecue. 

Bereidingswijze

  1. Verwijder het velletje van de worsten. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het varkensvlees rul. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de lente-uien fijn. Kluts de eieren. Meng de geklutste eieren met de sriracha, de lente-ui, de paté en het rul gebakken varkensvlees.
  3. Beleg de rijstvellen ieder met een gelijke hoeveelheid van het vleesmengsel.
  4. Gril ieder vel op een matig hete barbecue tot de onderkant bruin en krokant is. (Let op: het rijstvel is erg dun, dus het brandt snel aan wanneer de kolen te heet zijn!)
  5. Serveer de pizza’s met wat mayonaise, chilisaus en eventueel wat bonitovlokken.

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker