We kennen de bloemkoolpizza en de tortillapizza maar kende je de Vietnamese pizza al? Of op z'n Vietnamees: Bánh Tráng Nướng. Hij is simpel, snel en leuk om te maken voor een winterbarbecue. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 200 gr varkensworsten
  • olie om in te bakken
  • 2 lente-uien
  • 3 eieren
  • 6 tl sriracha
  • 6 tl paté naar keuze
  • 6 grote rijstvellen
  • mayonaise
  • sweet chilisaus
  • 2 el bonitovlokken (optioneel)

Benodigdheden

  • barbecue

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten
  1. Verwijder het velletje van de worsten. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het varkensvlees rul. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de lente-uien fijn. Kluts de eieren. Meng de geklutste eieren met de sriracha, de lente-ui, de paté en het rul gebakken varkensvlees.
  3. Beleg de rijstvellen ieder met een gelijke hoeveelheid van het vleesmengsel.
  4. Gril ieder vel op een matig hete barbecue tot de onderkant bruin en krokant is. (Let op: het rijstvel is erg dun, dus het brandt snel aan wanneer de kolen te heet zijn!)
  5. Serveer de pizza’s met wat mayonaise, chilisaus en eventueel wat bonitovlokken.

Geef je waardering

59
Vietnamese pizza